Bardienst

Bardienstinformatie

Het draaien van bardienst is verplicht voor alle seniorleden tussen 18 en 70 jaar!

(De peildatum voor zowel de 18-jarige als 70-jarige leeftijd is 1 januari van het betreffende jaar.)

Als 70+ mag je natuurlijk altijd vrijwillig bardienst draaien, graag zelfs!

Wij vragen jullie om minimaal 3 bardiensten in 2 jaar tijd te verrichten. Afhankelijk van het aantal beschikbare leden voor de bardienst kan dit ook 2 per jaar zijn.

Belangrijk:

Wanneer je ingepland bent voor een bardienst op een dag/tijd waarop je geen bardienst kunt verrichten, dan moet je zelf zorgen voor een vervanger (of ruilen met iemand).

Wijzig dit dan wel even op de lijst in het paviljoen zodat de juiste persoon de sleutel krijgt!

Overzicht van de reeds ingeplande bardiensten 2024 klik --> HIER

Voor vragen over de bardiensten kun je terecht bij Paul Roozen, per mail aan: [email protected]

Inschrijven voor de bardiensten.

Zelf inschrijven voor de bardiensten kan wanneer dit opengesteld is voor de leden (meestal in de maanden december en januari).

Het hoe en wat m.b.t. inschrijven van de bardiensten voor 2025 wordt binnekort verder uitgewerkt, dit ivm overgang naar het nieuwe systeem per juli 2024. Alle bardiensten van 2024 zijn reeds ingevuld.

Iedereen dient individueel in te schrijven. Je kunt dus niet onder je eigen account ook bardiensten inplannen voor je partner, deze worden dan namelijk onder je eigen naam geregistreerd (en geteld).

Ben je onlangs verhuisd of zijn er andere gegevens gewijzigd, dit kun je ook gelijk online aanpassen. Dit zorgt er mede voor dat de sleuteloverdracht soepel kan verlopen.

Bardiensten.

Bij MTV Stokeind werken we met leden achter de bar van het paviljoen. Dit heeft 2 redenen: 

  • Als eerste zorgt dat ervoor dat we de prijzen laag kunnen houden. Met een commerciële instelling en een betaalde bardienst zouden de consumptieprijzen een stuk hoger komen te liggen. 
  • Daarnaast is het leuk om gedurende 1 á 2 bardiensten per jaar (3 á 4 per 2 jaar) andere leden te leren kennen en daarbij voor jezelf ook meer betrokkenheid te creëren.
    Heb je schrik? Dat is nergens voor nodig. Tijdens een dienst zijn er altijd genoeg leden aanwezig die je graag helpen om uit te leggen hoe je een biertje moet tappen of om een fust bier te verwisselen. 

Alle leden ontvangen de mails voor inschrijven op de bardiensten. Dus ook de personen die op de peildatum al 70 jaar of ouder zijn. Leeftijd speelt hierin geen rol, we willen niet discrimineren op leeftijd.

Het klopt dus dat men vanaf 70 jaar niet meer verplicht is om bardienst te draaien. Er zijn echter 70+ leden die dit nog wel willen en dat juichen we zeer toe.

Voor de goede orde: We hanteren een peildatum, welke het hetzelfde is als we hanteren voor de contributie (aspirant/junior/senior) en dat is 1 januari van het verenigingsjaar waarop het betrekking heeft.

Ieder lid die op 1 januari 70 jaar of ouder is hoeft dus niet verplicht bardienst(en) te draaien.

Mocht je onverhoopt toch af willen zien van de bardienst, dan is dat mogelijk door de dienst vooraf af te kopen. Voor één tennisjaar bedragen de kosten hiervoor € 60,00.

U dient de afkoop van de bardienst elk jaar opnieuw door te geven! (Zie hiervoor de mailing die elk jaar verstuurd wordt.)

Als leden onverhoopt niet op komen dagen tijdens een bardienst, wordt er een boete van € 80,00 in rekening gebracht voor het duperen van de andere leden. (Prijzen 2023.) 

Wat moet je doen tijdens een bardienst?

De sleutel van het paviljoen wordt bij je thuis afgeleverd in de brievenbus. Behalve als je in het buitengebied of buiten Moergestel woont, dan is het de bedoeling dat je de sleutel ophaalt bij sportschool Il Cuore, onze overburen (Stokeind 11).

Met de sleutel kun je aan de voorzijde van het paviljoen naar binnen. Na binnenkomst moet je meteen links het alarm uitschakelen door de druppel voor het alarmkastje te houden en op de groene knop te drukken. Deze informatie staat ook op een kaartje die aan de sleutelhanger zit. 

Vervolgens kun je op het bord en achter de bar alle informatie vinden om de bardienst te draaien. Daarbij kun je altijd terecht bij de overige leden om informatie te vragen, zij helpen je graag om je (1ste) bardienst goed te laten verlopen. 

Nog wat laatste info: 

  • Wij zijn een cashless club. Wij werken met een kassa waar je met je KNLTB-pasje kunt betalen. Dit pasje kun je in het paviljoen opladen middels een pin-transactie. 
  • Mocht je in de avonduren tennissen en verlichting op de baan nodig hebben, dan kun je deze aanzetten in de gang van het paviljoen naast het afhangbord. Kijk op welke baan je staat ingedeeld en druk op de groene knop bij het nummer van je baan. Ben je klaar met spelen en komt er ná jou niemand meer op de baan, dan graag de verlichting uit zetten (druk op de rode knop bij het nummer van jouw baan). 
  • LET OP dat je de verlichting van de juiste baan uitzet, want opnieuw aanzetten mag pas weer na een half uur.  (geldt voor baan 3,4 en 5)
  • Onze vereniging werkt vanaf juli 2024 met het systeem van de KNLTB. Dit wordt o.a. gebruikt voor de bardiensten die je tzt in knltb.club zelf kunt inplannen. Ook kun je via de web-site van MTV Stokeind of via onze club-app  of app jouw persoonlijke gegevens in de ledenadministratie controleren en indien nodig aanpassen. Als je nog geen inloggegevens voor knltb.club of club app hebt, neem dan contact op met de ledenadministratie van de vereniging [email protected] .

Openingstijden paviljoen:

 

Normaal 

 Tijdens toernooien, competitie, husselavonden

maandag t/m vrijdag 

19.00 t/m 23.00 uur 

 maandag t/m vrijdag 

19.00 t/m 24.00 uur 

zondag 

09.00 t/m 13.00 uur 

 zaterdag + zondag 

09.00 t/m ….. uur afhankelijk van de indeling 

  

Keukendienst

Help je liever een keer in de keuken tijdens een toernooi dan dat je bardienst draait?

Dat kan ook! Zie de handleiding inschrijven bardiensten waarin ook vermeld staat hoe je voor een keukendienst in kunt schrijven.

Wil je een actief lid worden? Neem dan contact op met de voorzitter om te bespreken waar jij je voor kunt inzetten.

 

Veel gestelde vragen:

*  Hoe ruil ik een ingeplande bardienst? 

kijk op DEZE pagina naar reeds ingeplande bardiensten en zoek iemand waar je mogelijk mee kunt ruilen.

Belangrijk: wijzig dit altijd op de lijst die in het paviljoen hangt zodat de juiste persoon de bardienst sleutel krijgt. 

*  Moet ik een ruil van bardienst doorgeven aan de paviljoencommissie?  

Een ruiling hoef je niet door te geven, maar zorg wel dat het op de lijst in het paviljoen wordt aangepast ivm sleuteloverdracht.

*  Wordt een ruil ook bijgewerkt op het rooster dat te vinden is op de website? 

Nee, dit wordt niet bijgewerkt op het on-line barrooster, de lijst in het paviljoen is leidend. 

*  Hoe zit het met de bardienst sleutel? 

Diegene die de bardienst heeft gehad, levert de sleutel af bij de eerstvolgende volgens de lijst in het paviljoen.
Als deze persoon in het buitengebied van Moergestel of buiten Moergestel woont dan moet de sleutel afgegeven worden bij sportschool IlCuore, onze overburen.
Indien je zelf in het buitengebied of buiten Moergestel woont dan dien je de sleutel op te halen bij sportschool IlCuore, onze overburen, voorafgaand aan je bardienst. 

*  Waar kan ik de ledenlijst vinden?

Op de website via “Inloggen” met uw persoonlijke inloggegevens bij menu-item of via de knltb club app van MTV Stokeind

*  Waar kan ik sleutelinfo en bardienstinstructies vinden?

Op de website via menu-item “Downloads”.